Het verhaal van Sweeney Todd

Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.

Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak.Hij verneemt dat zijn dochter Johanna pleegkind is geworden van dezelfde rechter Turpin. Intussen tracht Anthony Hope, een zeeman die met Todd heeft gevaren en die verliefd is op Johanna, haar te redden uit de klauwen van haar perverse pleegvader, die heel andere plannen met haar heeft.

De zwendelaar Pirelli, vergezeld van zijn achterlijke slaafje Tobias, heeft Todd herkend en wil hem chanteren. Todd vermoordt hem en Mrs. Lovett besluit haar vleespasteiën op smaak te brengen met een nieuw, exotisch ingrediënt.

Op aanraden van zijn bode (en medeplichtige) bezoekt rechter Turpin de nieuwe barbier voor een scheerbeurt. Todd ziet zijn kans schoon, maar de komst van Anthony, die uitschreeuwt dat hij vannacht nog met Johanna zal vluchten, doet de rechter kwaad opstappen. Todd zweert wraak op de hele wereld!

Sponsors

Indien u geïnteresseerd bent om onze voorstelling Sweeney todd te sponsoren. Neem dan contact op via Hannelore@sweeneytodd.be.