Pateeke

Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. "Groot", dat slaat op de kwaliteit - of beter - eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De "klassiekers" die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.

Deze grote musicals "klein doen", dat betekent resoluut kiezen voor kwaliteit over kwantiteit. Een grotere stap dan het lijkt voor een genre dat er typisch naar streeft om beide dingen met elkaar te combineren, in de stijl van de operahuizen in vroeger tijden. Het betekent meer focus op het essentiële: de kunst van het weglaten.

Zo kom je automatisch uit bij een heel pure vorm van theater, met weinig om je als acteur achter te verbergen. Dan heb je dus de allerbeste mensen nodig! We zijn fier te kunnen rekenen op de medewerking van de fine fleur van het Vlaamse musical-landschap, zowel voor als achter de schermen...

Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…Sponsors

Indien u geïnteresseerd bent om onze voorstelling Sweeney todd te sponsoren. Neem dan contact op via Hannelore@sweeneytodd.be.